Hírlevél

Ha szeretnél értesülni a koncertekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Biography

A Hungarian Pink Floyd Show rövid életrajza
2000-2020:

A Hungarian Pink Floyd Show zenekart a HitRock két tagja Füchsel Tibor Füxi billentyűs és Pozsonyi Tibor Finki dobos alapította.

A hetvenes évek végén alakult Hit együttes 2000-ben fordult a Pink Floyd-dalok felé. Nem egészen előzmény nélkül, hiszen az 1985-ös BeNeLux turnéjukon, a németalföldi közönségnek ismeretlen saját dalaik mellett (helyett) Pink Floyd szerzeményeket is műsorukra tűztek. 2001-ben adták az első koncertet, ahol javarészt már Pink Floyd dalok szóltak.

2004-re az akkoriban HitRock Pink Floyd Tribute Band néven turnézó, mindeddig a legtöbb külföldi koncertmeghívásnak eleget tevő csapat immár teljes Pink Floyd show-műsorral rendelkezett.

2005 óta, önálló előadásaik mellett, a Magyar Pink Floyd Klubbal közös rendezvényeket is szerveznek.

2008 végén nevüket Hungarian Pink Floyd Showra változtatták, majd 2011-től megújult műsorral, a korábbiaknál profibb módon folytatták pályafutásukat.

A lengyel, osztrák, német, belga, holland, felvidéki és erdélyi koncerthelyszíneken túl olyan hazai megméretésen is részt vettek, mint a siklósi, a gyulai, a budai és a cseszneki Vár, vagy a budapesti Hősök tere. Eddigi legnagyobb sikerüket, kétezerötszáz ember előtt, a belga Spa Tribute Festival nagyszínpadán aratták. Második bécsi koncertjük felvételéből hivatalos DVD készült.

2012-ben a zenekar egy stúdiólemezt is rögzített Vedres Joe stúdiójában, amely a legendás Pink Floyd dalokat tartalmazza, némileg egyedi felfogásban. A felvétel eredetileg promóciós célból készült, így csak 2016-ban került kereskedelmi forgalomba.

2013 és 2015 között, annak lebontásáig, állandó klubot üzemeltetnek a budapesti PeCsa Caféban, melyen hónapról-hónapra más és más sztárvendégekkel kibővülve, a Magyar Pink Floyd Klubbal közös, változatos tematikus műsorok követték egymást.

2016 februárjában, az első fellépés 15. évfordulóján, új felállásban indult el a jubileumi turné. Év végén Vámos Péter  gitáros, steelgitáros csatlakozott a zenekarhoz!

2017 márciusában a másik gitár posztra is új ember Lakatos Ádám érkezett, megint teljes létszámmal sok koncerttel indulunk neki az évnek!

2019 Takáts Marci és Takáts Máté másirányú elfoglaltságuk miatt távoztak a zenekarból.
Helyükre Szász Dávid énekes, gitáros  és Szász Olivér basszusgitáros, énekes érkezett kik szintán testvérek!
Első bemutakozó bulijuk 2019. 11. 22.-én a legenda Sörfőzdében volt!
a Zenekar öt tagura csökkent! 


 

A Hungarian Pink Floyd Show jelentősebb koncert állomásai
2004-2016:

2004-ben a zenekar, akkor még HitRock Pink Floyd Tribute Band néven élő koncertet adott a Budapest TV-ben. A követítés hatalmas sikert aratott, mely el is döntötte az együttes sorsát. A rengeteg pozitív visszajelzés hatására megszaporodtak a koncertmeghívások. Ekkortól vált végleg ketté, két külön önálló produkcióvá a saját dalokkal fellépő HitRock együttes és a csak Pink Floyd dalokat játszó HitRock Pink Floyd Tribute Band.

2005-ben, 2006-ban és 2008-ban is felléptek a Sziget Fesztiválon, mely előadások anyagából promóciós DVD-k készültek.

2007-ben a Petőfi Csarnok nagyszínpadán tribute fesztivált rendeztek, ahol a Beatrice műsora után hatalmas fényshow kíséretében felcsendült a Dark Side Of The Moon. Eközben a háttérben ötméteres körvászonra vetített Pink Floyd videók színesítették a látványt.

2007. szeptemberétől a HitRock Pink Floyd Tribute Band zenekar több külföldi koncertmeghívást kapott. Fellépett Németországban, Ausztriában, Lengyelországban és Belgiumban. Ez utóbbi, nagyméretű szabadtéri tribute fesztiválként kétezerötszáz embert vonzott.

2008. május 20-án a bécsi Planet Music-ben tartott második koncertjük kép- és hanganyaga Live in Vienna 2008 címmel DVD-n került a boltokba.

2008. november 14-én a Táncsics Mihály Művelődési Házban zajlott le az első budapesti Richard Wright Emlékkoncert, amely minden bizonnyal, világviszonylatban is az első ilyen jellegű megmozdulásnak számított. Bár a szervezés már a gyászhír éjszakáján megindult, a megemlékezéshez mégsem találtak egykönnyen méltó helyszínt, illetve időpontot. A különböző nehézségek áthidalását követően a budapesti Pink Floyd tribute- és klubélet színe-java ötórás monstre műsorral, benne videó-összeállítással és gyászbeszéddel emlékezett meg az elhunyt billentyűsről.

A koncertfelvétel anyagából a Civil Rádió háromórás adást készített. Az Értékmegőrző Extra című műsorban a HitRock Pink Floyd Tribute Band koncertjéből is elhangzott egy részlet.

2010-ben egy Holland menedzser szárnyai alá vette a zenekart és egy négy állomásból álló turnéra meghívta Őket Hollandiába! Az Ő kérésére a zenekar nevet változtatott - jelezve, hogy honnan is jöttek -   így lett Hungarian Pink Floyd Show nevük! A túrné végig teltházas volt olyannyira, hogy 2011-ben ismét Hollandiában túrnézott a zenekar!

2013. április 12-én Dark Side Of The Moon 40 címmel jubileumi Pink Floyd emlékkoncertet rendeztek a fővárosi Táncsics Művelődési Házban. A Hungarian Pink Floyd Show és a Floyd Klub vendégeként fellépett még Baranyi László (P. Mobil), Csányi Csaba (UC2, Marooned), Nagy Liszt Zsolt (ZBB, Korál Forever, Zanzibar) és Leposa Balázs (Gutting Revue, Yellow Spots) is. A közel telt házzal zajló nagyszabású eseményt a nagy sikerre való tekintettel meg kellett ismételni.

Az ismétlés, az Eclipsed By The Moon előadás 2013. július 20-ára, a Hold napjára esett. A némileg átvariált koncertműsort egyedi fényshow kísérte: a Crazy Mama szabadtéri színpada melletti gyárkéményre, valamint az azt övező betonfalra nagy teljesítményű projektorokkal Pink Floyd képeket és filmeket vetítettek.

A Hungarian Pink Floyd Show a 2013-as ViharsaRock Fesztivál fő fellépőjeként különleges fényshowval kísérte műsorát. A hagyományos fények, füst, köd és vetítés mellett színes lézersugarak pásztáztak, melyek fényerdőként borították be a színpadot és Orosháza Rendezvényterét.

A 2013-as Szeptember Feszten – mintegy hétszáz fős közönség előtt - frenetikus sikert arattak. A zenekar iránti felfokozott érdeklődés vetette fel az állandó klub létrehozásának ötletét, amely a Hungarian Pink Floyd Clubbal közösen, a budapesti PeCsa Café-ban ma is működik. A tribute- társulat havonta egy alkalommal, változatos programmal, és meghívott vendégek társaságában tiszteleg a legendás „anyacsapat” életműve előtt.

2013. szeptember 20-án, az első klubesten a II. Budapesti Rick Wright Emlékkoncertre gyűltek össze a hazai Pink Floyd rajongók a PeCsában tartott zenés megemlékezésre. Az előadás szátvendége Lugosi László (Beatrice, Dinamit, Hard Légió) szólógitáros volt.

A hónapról hónapra megtartott tematikus-, illetve tematikus klubműsorok közül kiemelkedik néhány emlékezetes előadás. Így a 2013. november 22-i Gitárosok éjszakája, mely egyrészt a Hungarian Pink Floyd Show új tagjainak: Seidel Nóra vokálénekesnőnek és Németh György szólógitárosnak (Bon Jovi) premierjéül szolgált. Az új tagok bemutatkozása mellett bemutatta még gitártudását két virtuóz: Kárpáti Zoltán Zalán (Lovreck, Lovegun, Hard, Hearty Laugh) és Somogyi Remig (HitRock, Futótűz, Diamond Keepers) is. De még mindig nem volt elég a jóból, hiszen a gitárcentrikus koncertblokk után újabb premier: a megújjult Hungarian Pink Floyd Show megújjult akusztikus koncertblokkja következett.  

Szintén emlékezetes mérföldkő a 2013-as Total Tribute Theater előadás, melyben a zenekar dupla koncertblokkja mögött más Pink Floyd tribute bandák kivetített koncertfelvételei szolgáltatták a hátteret. A bemelegítésről gondoskodó vendégek, vagyis a Futótűz együttes és Mr. Basary (HitRock, Kormorán, Örökség, Mr, Basary Group, Torzomborz, Missió, Telegram, Metal Company, Bill és a Box Company, Wastaps, Orient, Grand Funk Retro) pedig szintén tribute műsorral: a hazai hard rock bandák válogatott örökzöldjeivel örvendeztették meg a közönséget. A rendkívül jó hangulatú est folyamán Takáts Máté (Dust, Futótűz) vendégénekes mellé, -néhány dal erejéig- spontán felsorakozott Takáts Tamás (Karthago, Senator, East, Takáts Tamás Blues Band) is, aki eredetileg csak nézőként tisztelte meg jelenlétével az előadást.

2013-ban első alkalommal játszott a banda a Siklósi Várban. A kirobbanó sikert arató show estéjén gyorsan megkötett az egyezség a jövő évi folytatásról. Egy évvel később, 2014-ben a Kanizsai Dorottya Általános Iskola Gyermekkórusával kiegészült zenekar The Castle Show vol. 2. címmel adott emlékezetes előadást. A The Division Bell Tour 20. évfordulójának méltó megünneplését is szolgáló est folyamán, a vár falaira kivetített óriási méretű képi anyag kísérte az élő muzsikát.

2014. első felében olyan speciális Dark Side Of The Moon előadásokra került sor, melyeken hol a setlist bővült érdekességekkel, alternatív- és demóváltozatokkal, hol a hangszerelés vagy a feldolgozás változott meg radikálisan. E mellett neves vendégek: a magyar rockélet legendás előadói és ifjú titánjai váltották egymást a Hungarian Pink Floyd Show színpadán. A Dark Side Of The Moon Special, Dark Side Of The Moon Plus illetve The Night Of The Piano címeken futó koncerteken az együttes legénységét olyan vendégek egésszítették ki, mint Benkő László (Omega, B-Project), Jankai Béla (Dinamit, Triász, Boxer, Bulldózer, B-Project, Zenehadtest, Prognózis), Birta László (Rock Renaissance, Apollo, Pax, HitRock, HPFS), Márkosi József (Megapolis, Futótűz), Takáts Máté (Dust, Futótűz) vagy Takáts Márton (Görbe Bögre).

2014. második felében mind a budapesti klubnapokon, mind a vidéki előadásokon további, egyedi tematikus műsorok kerültek megvalósításra. A már megszokott vendégekkel kiegészült estek folyamán többek között bemutatásra került a speciális vetítéssel kísért Across The Sky című "Meddley", mely az Echoes, a Dogs és a Sheep dallamaiból gyúrt új egyveleget. Az előző év hasonlóan áthangszerelt dalaihoz hasonlóan őrült nagy sikert aratott a 2014-es Acoustic Special Show is. Volt időrendben előadott dalokra felfűzött, sztorizgatós Timeline Show. Valamint különleges módon bemutatásra került a zenekar arcai közül négy, a Many Faces Of Pink Floyd Show nevet kapott monstre műsorban.

A 2014-es év legfontosabb Pink Floyd vonatkozású eseménye kétség kívül az új stúdióalbum megjelenése volt. A Magyar Pink Floyd Klub és a Hungarian Pink Floyd Show által közösen szervezett The Endless River Launch Party össznépi floyder örömünnep helyszínéül szolgált. Az est folyamán az új klip-, illetve a deluxe kiadás bónusz filmjeinek Pink Floyd klubos premierje mellett a kislemezes Louder Than Words című dalt is előadta a HPFS legénysége.

A közös klubsorozat 2015-ös évadában kiemelkedő eseménynek számít a Crater In The Sun című előadás, melyben egyrészt egykori tagok adtak randevút a színpadon a Hungarian Pink Floyd Show jelenlegi tagjaival és állandó vendégművészével. Másrészt első alkalommal debütált átdolgozás a More filmzenealbum dalai közül. Az évad végén a gitárosok és az énekes lányok távoztak a zenekarból!

2016. februárjában debütált új gitárosokkal és egy új énekesnővel a zenekar Szigetszentmiklón a Rock Lyukban! A koncertet nagy várakozás előzte meg a rajongók részéről!  A koncert igazi meglepetés volt a közönség számára minden szempontból! A koncertet fiatalos lendület és a Pink Floyd dalok rockosabb, maibb megszólalása jellemezte! A Takáts testvérek és Schwirg Alexa éneke és vokálja új értelmezést adott a Pink Floyd daloknak!