Hírlevél

Ha szeretnél értesülni a koncertekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Members

A Hungarian Pink Floyd Show tagjai:


Takáts Márton basszusgitár

Takáts "Sapi" Márton

Bass, Vocal
Basszusgitár, vokál

Kezdetek:

2003 - Egy Paul McCartney koncerten úgy döntöttem, basszusgitáros  leszek.

Ekkor kezdte meg öt éves cselló tanulmány a négy-húros bődületet. Komolyzenei pályafutásom félbeszakadt, mikor megkaptam első basszusgitárom, melyen autodidakta módon kezdtem tanulni.

2009-2011 – A TransMittes basszusgiátrosaként kezdtem meg színpadi működésemet, bátyámmal, Takáts Mátéval (ének). Ez a formáció sok átalakulás, néhány saját szám és koncert után végleg föloszlott.

2011-2013 – Gimnáziumi tanulmányaim kezdetekor alapítottam egyik gitáros barátommal az MS Band nevű zenekart, melyben énekese, szájharmonikása és dalszerzője voltam. Az együttes 2012-ben 9. helyen végzett az Emergenza zenei tehetségkutató országos döntőjében. Kéttucat saját szám és rengeteg koncert után a zenekar akkori formációja föloszlott.

 

2013 – Az MS Bandből tagcserék után megalakult a Missing Strangers, mely egy rövidebb életű formáció volt, az akkori dobos és gitáros saját projektbe kezdett, így én megalapítottam a Görbe Bögre Zenekart, mely egy saját dalokat játszó alternatív rock együttes. A Görbe Bögre Zenekar énekes-, basszusgitáros-, dalszerzőjeként mai napig is rengeteget dolgozom zenésztársaimmal a zenekar működésén.

2013-2015 – A Görbe Bögre zenekari működésem alatt rengeteg zenekarral léptem föl vendég- és kisegítő zenészként, például 2014-ben a „Whole Lotta Day – Jimmy Page szülinapi koncert”-en énekes-basszusgitárosként, és a Bencsik-Cserháti-Tunyogi emlékesten énekesként.

2016 – Január elején keresett meg a Hungarian Pink Floyd Show (Takáts Máté képviseletében), hogy énekes-basszusgitáros szerepre keresnek embert. Boldogan vállaltam a feladatot, hisz a Pink Floyd mindig közel állt a szívemhez, játszani pedig külön megtiszteltetés.


Alexa ének

Schwirg Alexa

Vocal
Vokál

2012- ben indultam egy Csillagnéző nevű versenyen, első lettem holtversenyben egy másik lánnyal. Majd rendszeresen léptem fel szalagavatókon. Amikor a gimim 25 éves lett, 2012-ben volt egy kis tehetségkutató is. Jártam  2 évig egy Kreatív Ének-és Táncstúdió nevű énekközösségbe, amit az akkori magán énektanárom hozott létre.  A Premier 5 nevű zenekarban énekelek egyedül, az Icecream Supersession-ben pedig Takáts Mátéval. Máté szólt, hogy lenne lehetőség a HPFS-ban énekelnem, nagyon tetszett az ötlet így kerültem a zenekarba!   


Pozsonyi Tibor dob

 

 

 

 

 

 

 


Pozsonyi Tibor - Finki

Drums, percussion, Theremin
Dob, ütőhangszerek, Theremin

1955-ben, Mikulás napján születem.

Gitáros szerettem volna lenni. Kaptam is egy akusztikus gitárt a szüleimtől, de megfordítottam és elkezdtem rajta dobolni. Így lettem dobos!

Első zenekarom a Péntek 13. volt, majd következett az Androméda együttes.

1976-ban az Orient együttesbe kerültem. Itt játszottam elöször együtt a Hit, a mai HitRock együttes tagjaival. 1986-ban a Hit zenekar feloszlása után a Lépcsőház együttes dobosa lettem, de mellette részt vettem sok projektben, mint vendég zenész. (Péládul Led Zeppelin vagy Queen tribute.)

1998-ban újra indult a Hit együttes, egy CD-t is kiadtunk a korábban kiadatlan dalaink akkori verzióival "A véncsavargó... '78-'98" címmel.

2000-ben tagcserék és névváltoztatás következett. Ekkor lettünk a Hitből HitRock. Majd Füxivel, azaz Füchsel Tiborral megalapítottuk a HitRock Pink Floyd Tribute Band-et, vagyis a mai nevén a Hungarian Pink Floyd Show-t is.

A Pink Floyd tribute mellett többször is összeálltunk egy-egy előadásra a HitRock-kal. Volt lemezfelvétellel egybekötött 30 éves jubileumi koncert, volt a Budai Ifjúsági Park 50. évfordulójára rendezett fesztiválvolt Tihanyi Gábor - Tánci barátunk emlékére rendezett koncert, aki anno a HitRock gitárosa volt.

A Hungarian Pink Floyd Show mellett Füxivel újból játszunk a 2014. tavaszán Somogyi Remiggel újjáalakult HitRock-ban is. 35 éves jubileumi koncertünk anyaga, -rajta új dalainkkal- szintén meg lett örökítve. A buli felvételéből készült CD HitRock 35 Live! címen jelent meg. 


Füxi billentyűk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Füchsel Tibor - Füxi

Hammond organ, piano, synthesizer
Hammond orgona, zongora, szintetizátor

1955-ben születtem. Tizenöt évesen játszottam elöször szinpadon, mint basszusgitáros.

Első zenekarom a Horoszkóp volt. Majd több zenekarban is volt többféle probálkozás. Például az S.O.S. együttes Szegvári Gáborral és Sárvári Vilivel.

1977-ben találkoztam Finkivel, azaz Pozsonyi Tiborral, aki az Orient zenekar dobosa volt. Hamarosan beléptem a zenekarba, mint billentyűs. (Ez a banda a HitRock együttes elődje). 1978-ban két év katonaság következett, majd 1980-ban újból vissza tértem az Orient zenekarhoz, mely akkor már az 1979-ben felvett Hit nevet viselte.

1986-ban a Hit együttes felfüggesztette tevékenységét. Ezután a Beatrice keverőtechnikusa lettem, késöbb Nagy Feró munka- és üzlettársa.  A  Rocker Studióban dolgoztam, ahol sok magyar zenekarnak készítettem lemezfelvételeket.

1994-ben szétváltunk  Feróval, ekkor saját studiót és zeneműkiadót létesítettem RockLand néven. 

1998-ban újból összeállt a Hit együttes és elkészítettük első CD-nket, az 1980-1983-as időszak kiadatlan dalaiból. Majd koncertek következtek. 

2001-ben a "nosztalgiázás" kifulladt. Újabb tagcserék következtek és megalakult a HitRock Pink Floyd Tribute Band zenekar.

2010-ben a nevünk Hungarian Pink Floyd Show-ra változott. A Pink Floyd tribute-műsorral sok koncertet játszottunk itthon és külföldön egyaránt!

2016. év elején új, tehetséges fiatal zenészekkel indultunk neki az évnek!


Vámos Péter Gitár, steel gitár

Vámos Péter

Guitar, steelguitar
Gitár, steelgitár

A zene gyermekkoromtól kezdve közel áll hozzám és mindig fontos volt számomra. A zenehallgatástól a komponáláson, szerkesztésen keresztül egészen annak eljátszásáig, minden területe érdekel.

A családban számos hangszer megtalálható volt, így már kiskoromban lehetőségem volt különböző hangszerek kipróbálására. Először hegedűvel próbálkoztam 9 évesen, majd két év után zongorázni kezdtem, ami 3-4 éven át tartott. Ez alatt az idő alatt több más hangszert is kipróbáltam, mint például trombita, klarinét és harmonika, de ezek a kipróbálás szintjén meg is maradtak.

A gitárral 18 éves koromban kerültem közelebbi kapcsolatba, addig nem volt lehetőségem ezen a hangszeren játszani. Az egész akkor kezdődött, amikor az egyik haverom kollégiumi szoba szekrényéből egy gitár bukkant elő. Megpengettem és… wow! Nagyon tetszett a hangja… Ez egy fémhúros, akusztikus gitár volt, amit kölcsön is kaptam egy időre. Autodidakta módon kezdtem rajta tanulni; és egy év elteltével megvettem nagy nehezen összespórolt pénzemből első elektromos gitáromat, ami egy Hohner, Stratocaster formájú gitár volt. A gitár nyert, az első óta már több elektromos és akusztikus darab tulajdonosa is lettem. Aztán jöttek a hobbi zenekarok, volt több próbálkozás, többféle stílusban, de ezek közül, ami említésre méltó az a BluesSteel együttes, amit 2006-ban alapítottam két barátommal. Ez a zenekar azóta is működik, itt gitározom és énekelek.

2016-ban gitárosként/steel gitárosként csatlakoztam a Hungarian Pink Floyd Show-hoz, ahol az egyik kedvenc együttesem számait játszhatom.


Lakatos Ádám gitár

Lakatos Ádám

Guitar
Gitár

1990-ben születtem.

13 évesen kezdtem el gitározni az egyik magyar TV-s tehetségkutatóban szereplő énekes-gitáros Szabó Leslie és Gál Csaba Boogie hatására.
Ezt azért megelőzte számos évnyi klasszikus-rock zenehallgatás édesapámmal. Rengeteg Queen-t, Deep Purple-t, Pink Floyd-ot hallgattunk kiskoromban a hifi előtt ülve… Ez a szentháromság a mai napig meghatározó számomra.

A kezdeti „szobagitározás” után számos formációban megfordultam. A legelső a Dr.Ogs nevezetű volt, ahol klasszikus rock feldolgozásokat játszottunk.

Ezt követően játszottam a Club Café nevezetű akusztikus formációban, illetve egy saját számokat játszó rock zenekarban, az Audiosnob-ban. Itt kezdtem el először saját számokat írni.

Közben tagja lettem az édesapám és egy kollégája által alapított feldolgozás zenekarnak a Melír-nek, amellyel olyan feldolgozásokat játszottunk Debrecenben és környékén, amikkel igen különlegesnek számítottunk a régióban. Többek között játszottunk sok Queen-t, és Pink Floyd-ot.

 Rengeteget köszönhetek a Melír zenekarnak, mert itt szereztem meg azt a rutint és magabiztosságot, amely segítségével 2013 tavaszán megalapítottam a PlugIN nevezetű saját számokat játszó bluesrock formációt. Saját szerzeményeim itt keltek életre két nagyszerű barátom segítségével. A Szobrock tehetségkutatón első helyezést értünk el, és bekerültünk az országos Hangfoglalás tehetségkutató döntőjébe, ami óriási élmény volt mindannyiunknak. 2016 decemberében megjelent az első EP-nk "Üvegfesték" címmel.

A Hungarian Pink Floyd Show névvel először évekkel ezelőtt találkoztam, mikor Pink Floyd tribute zenekarok után keresgéltem az interneten. Akkor is eljátszottam a gondolattal, milyen jó lenne náluk játszani, de „sajnos ”  akkor nem kerestek gitárost!

Füxivel  2017 tavaszán kerültem kapcsolatba, amikor egy közösségi oldalon adott fel hirdetést, miszerint gitárost keresnek. Ekkor éreztem elérkezett az én időm de sajnos megint lemaradtam, megelőztek. Sokat beszélgettünk Füxivel elmondta, hogy az a gitáros aki megelőzött mégsem vált be, majd megegyeztünk, ha Pesten járok elmegyek a próbájukra egy meghallgatásra...  elmentem,  nagyon megörültem amikor azt mondták haza se menjek, nincs kifogás a zenekar tagja vagyok!  

A Pink Floyd mindig is meghatározó volt életemben. Kiskorom óta hallgatom, mondhatni azon nőttem fel. Mióta gitározom, nem telik el úgy gyakorlás, hogy ne furakodna be 1-2 Gilmour szólam.